13811 1400/10/07
سال های پیش دبستانی کودک، زمان رشد حیاتی در تمام زمینه های رشدی است: سازگاری، شناختی، زبانی، فیزیکی و اجتماعی. در این مقاله شما را با مهارت هایی که در سال های پیش دبستانی به کودکان کمک می کنند تا به بزرگترین پتانسیل های خود آگاهی یابند، خواهیم پرداخت.
چرا پیش دبستانی مهم است؟
در پیش دبستانی معلمان می توانند کودکان را برای گام های بعدی در زندگی آماده سازند. در طول 5 سال اول زندگی کودک، مغز آن ها به طور قابل توجهی نسبت به هر زمان دیگری در زندگی خود سریعتر رشد می کند. به همین دلیل است که تربیت و پرورش کودکان در خانه و سپس در پیش دبستانی توسط مربیان متخصص و همچنین فراهم کردن روابط اجتماعی کودک با همکلاسی ها و همسالان خود در پیش دبستانی اهمیت به سزایی دارد و سرمایه گذاری ارزشمندی برای آینده فرزندان شما است.
کودکان در دوره پیش دبستانی چه مهارت هایی را باید توسعه دهند؟
پیش دبستانی فرصتی را برای کودک شما فراهم می سازد تا مهارت های اساسی خود را گسترش دهد و عمیق تر کند، همچنین به او کمک می کند تا قدرت کمک و همراهی مثبت با دنیای اطراف خود را به دست بیاورد و برای یادگیری در زندگی آماده شود. در ادامه مطلب به 10 مهارتی که کودک شما باید پیش از دبستان بیاموزد اشاره خواهیم کرد.
1. رشد عاطفی
تجربه پیش دبستانی باید به کودک شما کمک کند تا احساسات او و همچنین احساسات دیگران را درک کنند که این شامل، یادگیری تشخیص احساسات و مدیریت آن احساسات و رفتارهای مرتبط با آن ها می شود.
2. مهارت های اجتماعی
از طریق بازی های گروهی و یادگیری در کنار یکدیگر، کودکان پیش از دبستانی یاد می گیرند که چگونه به دیگران احترام بگذارند و کنار بیایند تا مهارت های زبانی، کنترل رفتار خود و مهارت های اجتماعی شان را بیشتر توسعه دهند.
3. توسعه اولیه سواد آموزی و یادگیری
در سن سه سالگی، کودکان می توانند یاد بگیرند که نام خود را بنویسند و کلمات ساده را بخوانند. تمرین هایی که کودکان در دوران پیش دبستانی دریافت می کنند آن ها را برای موفقیت در توسعه یادگیری در دبستان آماده می کند.
4. مهارت های شنیداری
کودک شما برای اینکه بتواند دستورالعمل ها را دنبال کند و بفهمد که چه چیزی به آن ها آموزش داده می شود، باید مهارت گوش دادن را بیاموزد.
5. مهارت های ارتباطی
توانایی کودک شما در پرسیدن سوالات، بیان احساسات و بیان نیازهای خود، هم از طریق کلمات گفتاری و هم از طریق زبان بدن، در توانایی او برای موفقیت اجتماعی و تحصیلی بسیار مهم است.
6. مهارت های حرکتی ظریف
فعالیتهای گروهی، خلاقانه، هنری و ... همانند درست کردن کاردستی در دوران پیشدبستانی که کودکان را ملزم به استفاده از نشانگر، کار با قیچی، مجسمهسازی و سایر بازیهای خلاقانه متمرکز بر مهارت میکند می تواند مهارتهای حرکتی کودکان را توسعه دهد که با بزرگتر شدن برای انجام پروژههای پیچیدهتر ضروری است.
7. محدوده توجه
همه ما با دشواری آموزش و یاد دادن به کودکان آشنا هستیم که عموماً نمی توانند بیش از چند دقیقه بیحرکت بنشینند و به حرف های شما توجه کنند. ایجاد محیط حرفه ای و خلاق، توسط مربیان و پرورشدهندگان در یک پیش دبستانی برای کودکان کلیدی است تا کودکان بتوانند دامنه توجه خود را در آماده سازی برای حضور در محیط های کلاسی چالش برانگیز پیش رو توسعه دهند.
8. مهارت های ریاضی اولیه
یادگیری تشخیص اعداد و شروع شمردن چیزهای مختلف در دوران پیش دبستانی به کودکان کمک می کند تا نحوه استفاده از ریاضیات در جهان را درک کنند و پایه و اساس برنامه درسی پیچیده تر ریاضی در سال بعدی را فراهم می کند.
9. مهارت های حل مسئله
هر جنبه ای از زندگی نیازمند مهارت های حل مسئله است. برای موفقیت در مدرسه، روابط شخصی و حتی در ساده ترین فعالیت های زندگی، رشد مهارت حل مسئله باید از دوران پیش دبستانی آغاز شود که می تواند از طریق تعاملات شخصی، بازی ها و تکالیف انجام شود.
10. خلاقیت
هنگامی که کودک تشویق می شود تا خلاقیت خود را ابراز کند، در او اعتماد به نفس ایجاد می کند و می تواند از دیدگاه های جدید به چالش ها نگاه و با آن ها روبرو شود.
نقش یک مربی پیش دبستانی چیست؟
در پیش دبستانی هایی که به کودکان توجه شخصی زیادی می شود، معلمان اطمینان حاصل می کنند که فرزندان شما در هر زمینه ای از یادگیری حمایت می شوند و با توجه به علایق فردی و منحصر به فرد هر کودک، مربیان پیش دبستانی، درس ها، بازی های آموزشی و سایر فعالیت ها را طراحی می کنند که عشق کودکان شما به یادگیری را تقویت کنند و رشد دهند. در اینجا چند نمونه از روش هایی که معلمان پیش دبستانی با آن به کودکان کمک می کنند تا مهارت های مناسب سن خود را توسعه دهند، آورده شده است:
توسعه مهارت های تفکر:
از کودکان سؤالاتی بپرسید که تفکر آن ها را گسترش دهد.
فرصت هایی برای کشف مواد جذاب فراهم کنید.
راه هایی را پیشنهاد کنید که کودکان میتوانند تفکر و زمان بازی خود را چالش برانگیزتر یا پیچیده تر کنند.
توسعه مهارت های زبانی:
معرفی واژگان جدید.
پرسیدن سوالاتی که به بیش از یک پاسخ بله یا خیر نیاز دارد تا استفاده کودکان شما از زبان گفتاری بیشتر شود.
خواندن داستان و تشویق کودکان به ساختن خط داستانی خود.
طراحی بازی های مشارکتی که نیاز به مکالمه یا تبادل زبان های دیگر بین همکلاسی ها دارد.
رشد مهارت های خواندن:
حمایت از کودکان در یادگیری الفبا.
ارائه مطالب جذاب که نمونه هایی از نوشتن را نشان می دهد.
آواز خواندن، بازی ها و خواندن کتاب با زبانی سرگرم کننده.
برچسب زدن به اقلام در کلاس برای کمک به کودکان برای ارتباط کلمات نوشتاری با زبان گفتاری.
توسعه مهارت های نوشتاری:
کمک به کودکان برای تمرین نوشتن حروف الفبا و املای نام آن ها.
با ارائه مجموعه ای سرگرم کننده از کاغذ و ابزار نوشتن، نوشتن کودکان را تشویق کنید.
دادن انواع کاغذ و ابزار نوشتاری به کودکان، مانند مداد رنگی، نشانگر و مداد.
تشویق کودکان به نوشتن به عنوان بخشی از فعالیت های روزمره آن ها.
آموزش املای کلمات از اشیایی که در کلاس با آن ها مواجه می شوند را به کودکان آموزش دهید.
رشد مهارت های ریاضی:
ارائه اشیاء جذاب مختلف برای شمارش و مرتب کردن کودکان.
به اعدادی که در طول روز کودک وجود دارد اشاره کنید: داخل کلاس درس، خارج از منزل و روی بسته های غذا در زمان میان وعده.
کودکان را به مقایسه و اندازه گیری اشیاء مختلف تشویق کنید.